TARİH BÖLÜMÜ

MAUN - Tarih Bölümü'nde Seminer

12.03.2024 11:03

Muş Alparslan Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra Çıplak, merhum yazar Alev Alatlı'nın "Batıya Yön Veren Metinler" adlı kitap serisini değerlendirdi.

Muş Alparslan Üniveristesi bünyesinde bulunan kısa adı GESOM olan Geleneksel Sporlarımız ve Oyunlarımız Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen seminerde Dr. Öğr. Esra Çıplak, kısa süre önce vefat eden merhum yazar Alev Alatlı’nın hayat hikayesine değindikten sonra kendisinin Alev Alatlı ile tanışması hakkında bahsetti. Alatlı’nın yazar olarak ürettiği yazınzal faaliyetlere değinen Esra Çıplak, yazarın kaleme aldığı derleme yazılardan oluşan Batıya Yön Veren Metinler başlıklı kitap serisi hakkında ayrıntılı bilgi vererek merhum yazarın her bir kitabını tek tek ele aldı. Merhum yazarın bu kitap serilerini ele alırken taşıdığı hedefi dile getiren hocamız, bu eserlerin günümüzü anlamak için oldukça önemli olduğunu ve özellikle Tarih bölümü öğrencilerinin bu eserleri mutlaka okuması ve arşivlerine alması gerektiğini vuruguladı. Seminer, koordinatör Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın iyi dilek ve temmenileriyle son buldu.